Gruppereise til Beograd

En gang var Beograd hovedstaden i det tidligere Jugoslavia. Nå er Beograd Europas partyhovedstad – hvert fall hvis vi skal stole på Lonely Planet, som har kåret byen til «Europas best bevarte hemmelighet som partyhovedstad».

Kort reisetid

2 timer og 45 minutter unna Oslo Lufthavn finner du et av de minst kjente, men kanskje et av de mest spennende reisemålene i det «nye» Europa. Her finner du et pulserende uteliv og du kan danse 24 timer i døgnet om du ønsker. Menneskene i byen er kjent for sin åpenhet og varme, og dermed er det lett å bli sjarmert.

Historisk sus

Balkans Barcelona har dog en turbulent fortid som har satt sitt preg på byen, og det er kanskje ikke byens ytre som er trekker. Fremdeles finnes falleferdige bygninger fra krigen, og sammen med sovjetiske betongblokker og grandiose bygninger «føler» man historien. Men som fugl Fønix har byen reist seg fra asken gang på gang.

Matkultur og kultur

Serbia kan tilby en spennende matkultur som best kan karakteriseres som en miks av gresk, bulgarsk, tyrkisk og ungarsk kjøkken. Nasjonalfrukten er plomme, som også er hovedingrediensen til den tradisjonelle drikken Rakija, en slags fruktbrandy.

Kalemegdan Park og Beograd Festning er vel verdt er besøk med sin flotte utsikt over byen. Det samme er Sankt Sava-katedralen som er verdens største ortodokse kirke. I gatene rundt Trg Republike finner du trendy shopping til klassiske restauranter.

Visste du forresten at forskeren Nikola Tesla, navnet som inspirerte bilmerket, kom fra Beograd?

Se bilder fra Beograd:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone