Reise til vakre Lofoten

Det eventyrlige kan være rett foran nesetippen din, men du må rette hodet den riktige veien. Finner du frem eventyrlysten og ønsket om å oppleve noe helt nytt og annerledes? Du kan nå de helt store høydene eller synke til bunns i opplevelser du aldri vil klare å skrive hjem om. Du må være der selv for å skjønne det.  Vi snakker om Lofoten og alt hva dette vakre stedet har å tilby.

Lofoten står på manges liste over steder i Norge å besøke. Denne vakre øygruppen er kjent for godt fiske, storslått natur og idylliske fiskevær. Nord for polarsirkelen finner du dype fjorder, majestetiske fjell, spennende aktiviteter og lange, hvite strender der de tøffeste bader.

Aktiviteter i kø

Å våkne en stille sommermorgen, sette seg ut med en kopp varm kaffe i solveggen, for deretter å padle kajakk i det stille havet er en flott opplevelse som setter spor. Er det adrenalin du er ute etter, kan RIB-tur med ørnesafari sette fart i hjertepumpa. Eller for de virkelig tøffe: Å klatre den berømte Svolvær-geita og hoppe mellom de to toppene er garantert adrenalinkick!

Lofotfiske er verdens største torskefiskeri. Når skreien har sin vandring fra Barentshavet og nedover mot Lofoten for å gyte, er det virkelig liv i sjøen! Fiskere på fiskeskøyter jakter på denne deilige fisken. Du kan fiske den selv, tilberede den og nyte den til middag. Lofotfiske er i perioden januar til april, men fiske kan man gjøre året rundt.

Her nord for polarsirkelen finner du et surfeparadis i arktisk farvann som også er kåret til en av verdens beste surfestrender. Foretrekker du å tilbringe tiden på land, finner du også en prisvinnende 18-hulls golfbane, vakre veier å sykle og majestetiske fjell å bestige.

Midnattssol eller nordlys, rorbu eller hotell?

Lofoten er et helårs reisemål og stedet er like vakkert om våren, i sommersolen som i høstlyset eller i mørketiden. Fra mai til midten av juli kan du oppleve midnattssolen, mens sjansen for å se det vakre nordlyset er størst mellom oktober og midten av april.

Det finnes et godt utvalg av overnattingsmuligheter. Enten du ønsker å bo på hotell eller i tradisjonelle rorbuer, kan vi love at flotte opplevelser er rett utenfor døren.

Vi sier som Bjørnstjerne Bjørnsson:
Man har ikke sett skikkelig natur før man har vært i Nord-Norge, og vakrest av alt er Lofoten.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone