Gruppetur til Færøyene

Færøyene er stedet norske vikinger ble så forelsket i for mer enn 1000 år siden at de slo de seg ned og bygget et helt samfunn. I dag er dette samfunnet kultivert, høyt utdannet og særdeles gjestfrie.

Nord i Atlanterhavet

Færøyene er en øygruppe i det nordlige Atlanterhavet mellom Skottland og Island og kun 60 mil fra Bergen. I dag bor det 50 000 personer her, hvorav 20 000 i hovedstaden Torshavn. Resten av befolkningen har slått seg ned på de resterende 18 øyene.
Dette vesle landet lever av fiske, sauehold og fuglefangst. De er underlagt Danmark, men fikk eget selvstyre i 1948. Språket er færøysk og dansk.
Færøyene har sitt eget flyselskap, Atlantic Airways, som flyr direkte fra Bergen opptil 3 ganger i uken og flytiden er i underkant av en time.

Mat og drikke

Hotellene i Torshavn har bra standard og gode konferansefasiliteter. Nylig fikk Restauranten Koks en stjerne i Michelinguiden. National Geographic kåret den danske provinsen til klodens beste destinasjon i 2015, New York Times gikk samme år mer nøkternt ut og utropte øygruppen til «The Next Great Scandinavian Destination».

Opplevelser og natur

Færøyene kan by på mye vakker natur, mye vær og mye hav.
Av populære aktiviteter kan vi blant noen nevne ribb-tur, rappellering og grottesvømming.
Er du interessert i en annerledes opplevelse så ta kontakt med oss for mer informasjon.

Bilder fra Færøyene

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone