Incentive på Svalbard

Med nordlys, isbjørner, midnattssol og mørketid er Svalbard et magisk sted å være. I det du lander på Longyearbyen flyplass skjønner du at dette er spesielt og helt ulikt noe annet sted i verden. I Longyearbyen, verdens nordligste by, har 2500 mennesker av ulike nasjonaliteter samlet seg. Av kuriositet kan vi nevne at det finnes 3000 isbjørner og 10000 Svalbard-rein. Så gjerdene du ser rundt skoler og barnehager er ikke for å holde barna inne, men isbjørn ute!

Snøscooter, båt og russiske bosetninger

Vi anbefaler på det varmeste en tur innom Svalbard Museum. Her får du vite historien til det fascinerende gruvesamfunnet som engang fantes her. Nå derimot, er mange av gruvene nedlagt. Men tar du turen til Barentsburg, er gruvedriften fortsatt i gang. Barentsburg er en russisk bosetning ca 40 km unna Longyearbyen og hit kommer du enten med båt om sommeren eller snøscooter om vinteren. En tur til Pyramiden er også spennende. Denne russiske gruvebyen ble nedlagt og forlatt i 1998, og siden har tiden stått stille. Nå er byen, med sine brede gater, Leninstatue og boliger, forlatt og er rene spøkelsesbyen. Som kuriositet kan vi nevne at en gang fantes Svalbards eneste gressplen her.

Longyearbyen

Tilbake i Longyearbyen kan du ta turen innom Pub’en Karlsberger som er blitt rangert som verdens 6. beste pub! I Longyearbyen finner du også verdens nordligste vinmonopol, kalt Nord-polet. Her er prisene uten skatter og avgifter, men husk flybilletten din, ellers får du ikke handlet! Reiser du til Longyearbyen i perioden mellom 15. april og 23. august, får du med deg midnattssolen. Solskinn kl. 01:05 om natten er helt spesielt. Like spesielt er nordlyset som best sees vinterstid i november til februar.

Visste du forresten at Svalbard er en ørken og at det er forbudt med katter?

Her kan du lese om en av de fantastiske turene vi har arrangert til Svalbard.

Bilder fra Svalbard

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone