Gruppereise til Toscana

”Alle” kjenner noen som har vært i Toscana. Malende har de fleste lagt ut om et pittoresk landskap med bølgende åser, vinmarker, bugnende åkre og vin. God vin.

Byer i Toscana

Den største byen er Firenze, som ligger i den nordlige delen av regionen. Andre viktige byer er Pisa, Siena, Cortona, Grosseto og Lucca. Toscana kjennetegnes ved ved et landskap som tar pusten fra deg, med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker. I nord-vest, opp mot fjellområdet Apeninnene, ligger Garfagnana-regionen. Enn så lenge litt utenfor det mest belastede turisttråkket, byr regionen generelt sett på opplevelser som Toscana-kjennere ofte karakteriserer som det beste av det ekte Toscana. Eksemplene på det genuine og urørte er mange. Deriblant er kulturbyen Barga med sine mange musikkfestivaler et yndet reisemål.

Fantastisk landskap og deilig vin

Toscana er et fantastisk vinlandskap, og er sammen med Piemonte de to viktigste vinregionene i Italia. Druen Sangiovese brukes i hele Italia men fungerer klart best i Toscana. Produsentene satser da også på kvalitet fremfor kvantitet, samtidig som de får hjelp av bakkete terreng og et god jordsmonn. De aller aller beste Toscana-vinene kalles Supertoscanere og gjenkjennes først og fremst på prisnivået – ca. 10 ganger prisen på en fullt drikkbar bordvin…

Nå? Er du klar for å ta med deg folk og besøke en italiensk region der mat og vin står i høysetet?
Mens du sjekker beltehullene, tar vi oss av bestillinger og arrangementer!

Quest Travel er medlem av Reisegarantifondet. Det betyr ekstra sikkerhet for deg som vår kunde.

Bilder fra Toscana

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone