Gruppereise til Roma

Den evige stad omslutter Vatikanstaten der paven holder hus. Denne byen er selve bildet på religionens historie – ja selve historiens historie! Romerriket ble styrt herfra, og kommunikasjonen var så godt utbygd at det førte til ordspråket ”Alle veier fører til Roma”. Innen gangavstand finner du bøtter og spann med severdigheter: Colosseum med sin blodig usannsynlige historie; Peterskirken med Petersplassen; Forum Romanum; gamlebyen der historiens sus virkelig fyller hjernen; Spansketrappene; Piazza Navona perfekt for kaffe og Sambuca i fløyelsmørke kvelder; Fontana di Trevi, badestamp for Anita Ekberg i filmen La dolce vita; Pantheon-tempelet – husk gode sko om du vil ha med deg alt!

Drueplukking i Frascati

Skal du på toga-party noe sted i verden, må det jo være i Roma – der holdt romerne store bakkanaler hvor de lå på steinbenker og ble servert vin, druer og de mest ekstravagante retter man kan tenke seg. Eller hva med glaserte lerketunger, vinkokte måltroster og otersnuter? Kanskje like godt å vende seg til dagens italienske kjøkken, kjent for sine rene smaker, sin utsøkte bruk av råvarer og forsiktig bruk av krydderier. Herlig; og det beste av det hele, noen av de beste italienske restaurantene ligger akkurat i Roma – og vi vet hvor. Hva sies om drueplukking på en sjarmerende vingård i Frascati etterfulgt av et deilig måltid med tilhørende vin?

Den evige stad

Roma er en myldrende by der eneste trafikkregel er at det ikke finnes trafikkregler, der donna’er på skyhøye hæler følges av vakre ynglinger med pomadisert hår og hvor sidegatene gir deg følelsen av å være med i en film fra 50-tallet. Byen er på en måte bekreftelsen av alle forventninger og fordommer på en gang – men ett skal Roma ha: Det finnes ikke en kjedelig dag, bare du griper den!

Vil du gripe dagen med en gruppereise til Roma? Forbered grepet mens vi forbereder turen for deg og dine!

Her kan du lese om en turene vi har arrangert i Roma.

Bilder fra Roma

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone