Gruppereise til Praha

Praha, den tsjekkiske hovedstaden, er en vandring i arkitektonske stilarter. Gotisk, rokokko, renessanse, jugend, kubisk, neoklassisk og ultramoderne – mange byer har noe av det, svært få har alt sammen. Byen er et resultat av stadige omveltninger; den har vært bosted for kongene av Bøhmen og av keiserfamilien i det tysk-romerske rike, senere kalt Østerrike. I tillegg består den egentlig av fire ulike byer som ble slått sammen til én i 1784, to nye kom til i 1850 og 1883, mens hele 37 kommuner ble en del av Praha i 1922.

Øl, øl og mere øl

Mange forbinder kanskje Tsjekkia med øl – tsjekkerne skal vissstnok være verdens ivrigste inntakere av flytende B-vitaminer – og verdens første pilsnerøl ble til i byen Pilzen, bare 9 mil unna hovedstaden. Det første ølet ble hetende Pilsner Urquell – og det kan du teste ut i U Kalicha; en hyggelig ølhall i Nove Mesto (Nybyen). Kjent både som restaurant og fra romanen «Den tapre soldaten Svejk». Dette var Svejks stamsted og personalet er derfor tidsriktig antrukket fra romanens epoke.

Vakker krystall

Skal dere ha med noe hjem fra Praha, er krystallprodukter en selvfølge – dette kan de i Tsjekkia! I tillegg foreslår vi at man tar seg tid til å vandre litt i gamlebyen, der finnes det små ”høl i veggen” der man kan finne de mest utrolige antikviteter og souvenirer det ikke går 13 på dusinet av.

Bryggeri eller galla?

Hva gjør man så på gruppereise til Praha? Vi har gode erfaringer med en omvisning og middag på et gammelt, ærverdig bryggeri der gjær- og maltlukten sitter i veggene. Dessuten er de fleste fornøyd når de får bli med på et inspirerende middagscruise på elven Vltava med forfriskende Dixieland-musikk. Vil dere ha på galla og gjøre noe ekstra ut av én kveld i Praha, arrangerer vi gjerne en stilig festmiddag i Sacre Coeur-kirken. Visste dere forresten at Budweiser opprinnelig er fra Tsjekkia?

Vil du reise østover og lande i noe som faktisk virker vestlig?
Få tak i vikingene dine – og la oss stå for alt det praktiske!

Bilder fra Praha

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone