Gruppereise til Palma

Mallorca har typisk Middelhavsklima, og om sommeren kan det bli over 40°C. Trodde du Mallorca kun var for charterreisende, tar du faktisk helt feil! Om sommeren er randsonene av øya riktig nok fylt til randen med turister, mange av dem fra Storbritannia og Tyskland, men også de skandinaviske landene er godt representert. Men når vi legger en gruppereise til Palma de Mallorca, hovedstaden på øya Mallorca, er det nettopp fordi byen har så mye mer å by på enn sol og strand.

Vakker katedral

Av de mest kjente landemerkene i Palma, er Santa Maria-katedralen. Den katolske katedralen i gotisk stil er bygd på samme sted som en tidligere arabisk moské. Den ble påbegynt i 1229 og sto ferdig i 1601. Bellver-fortet er et av de få sirkelrunde festningsverkene i Europa. Det huser i dag byens historiske museum. Fortet ble bygd i det 14. århundre og var militærfengsel fra 18. til 20. århundre. De arabiske badene viser den mauriske innflytelsen på Mallorca. Det er ikke store attraksjonen, men like fullt godt besøkt, også av arkitekt- og kunststuderende som kan beundre de siste restene av muslimsk byggeskikk på øya.

Tur i gamlebyen eller til Soller

Gamlebyen i Palma er egentlig en maurisk kasbah – by med vegger. Vi foreslår at man utforsker denne delen av byen til fots før solen er på sitt høyeste. Eller vi kan ta deg med på toget til Soller; en herlig tur med en bane fra tidlig 1900-tall, opp i fjellene til områdene hvor alle kjendisene bor. Deretter bærer det ned fjellsidene til havna i Soller – en togtur bedre enn de fleste! Og når vi er i Soller finner vi en båt som tar oss til Sa Calobra, klippeområde med steinstrand. Av guidede turer anbefales åpen buss som tar deg rundt i hele byen, bl.a. til marinaen hvor kong Juan Carlos har båten sin.

Puro Beach

Et besøk til Puro Beach som er kåret til verdens beste beach club kan absolutt anbefales. Eller hva med en tur i privat katamaran med DJ, lunsj og åpen bar om bord.

Er du klar for et ørlite spanskkurs i solen? Bare vent mens vi henter kursbøker, flightplaner og slikt… !

Les mer om våre arrangement i Palma

Bilde fra Mallorca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone