Gruppereise til New York

City of New York. The big apple. The city that never sleeps. Kjært barn har mange navn – og for mange er virkelig New York et kjært barn. Vi kjenner byen fra filmer og serier, og har man først vært der er det de fleste snakker om etterpå, byens puls. Det er som om det ligger et hamrende hjerte dypt nede under asfalt, betong, subways og underjordiske passasjer. New York er for mange selve USA; stedet der drømmer kan bli virkelige og alt kan skje.

Millionbyen

New York har fem bydeler, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. Selve byen har ca 8,5 millioner innbyggere, men i storbyområdet New York bor det minst 20 millioner mennesker. Visste du forresten at Bronx har navn etter svensken Jonas Bronck som slo seg ned der i 1624? Samme år overtok forøvrig engelskmennene området Nieuw Amsterdam fra nederlenderne og kalte det – jada: New York. I vår tid ble byen preget av raseproblemer, økonomisk trøbbel, fattigdom og kriminalitet på 1970-tallet. I dag har faktisk New York den laveste kriminaliteten av alle de amerikanske storbyene.

Harlem og Empire State

Hva kan man så finne på i New York? Svaret er vel egentlig ”Alt”. 40 millioner turister besøker New York hvert år. Det de gjerne vil se er Empire State Building, Ellis Island, Frihetsgudinnen, Times Square og museer som blant annet Metropolitan Museum of Art. Andre viktige årsaker til det høye antallet besøkende er shoppingmulighetene langs Fifth Avenue og teaterstrøket Broadway. I The Armory spilles det eksperimentelt teater, mens den populære restauranten The Boathouse i Central Park ligger idyllisk til ved vannet. For vår egen del har vi arrangert gruppereiser med deltagelse i baptist-gudstjeneste i Harlem, en tur på rulleskøyter i Central Park – og ikke minst en spennende kulinarisk tur til de kule restaurantene i Meatpacking District.

Ta deg et eple mens du tenker deg om, så sjekker vi mulighetene for gruppereisen din til The Big Apple!

Les mer om en av våre turer fra New York

Bilder fra New York

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone