Gruppereise til Malta

Malta er den mest erobrede og mest bombede øya i noe hav, noe sted på noen klode, for å gjøre det ekstra unikt. Men egentlig trenger vi ikke skryte av Malta – det gjør den over 6.000 år lange historien for oss.

Liten øy med stort hjerte

Den maltesiske øygruppa består av 6 øyer som ligger midt i Middelhavet, 93 kilometer sør for Sicilia og 500 kilometer nord for Libya. Ca. 5.200 før vår tidsregning ble Malta befolket fra Sicilia. Senere kom fønikere og grekere hit. Tallrike folk og makter har erobret eller annektert øya i århundrenes løp. Rundt 200 f.Kr. ble Malta lagt inn under Romerriket. Siden ble øya erobret av arabere og normannere. I 1530 ble øya gitt til korsfarerordenen Malteserordenen for å beskytte Roma mot tyrkere.

Den første store beleiringen av Malta stod tyrkerne for i 1565, men øya overga seg aldri. Den andre store beleiringen skjedde under den andre verdenskrig da aksemaktene bombet øya og hindret tilførsel av forsyninger, men fortsatt uten at øya overga seg.

Deilig mat og drikke

Nok historie – la oss gå til nåtiden; la oss reise til hovedstaden Valletta! Sønderbombet under den 2. verdenskrig – men likevel på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man vandre gatelangs og prøve de lokale rettene, som for eksempel fenek (kanin i vin) og brungiel (auberginer med tomat- og kjøttfyll). Det lokale ølet, Cisk, er absolutt å anbefale! På Malta er det klart for mange spennende arrangementer som ridderaften, togaparty og jubileumsfester på flere av de gamle borgene. Vi vet at det også er populært å leie privat båt for dagen og reise ut til Den Blå Lagune. Der sørger vi for at en DJ holder stemningen oppe og en velsmakende lunsj serveres om bord.

Malta er klart verdt en reise. Du kan telle på fingrene mens vi klargjør alternativene på øya for deg!

Her kan du lese om en av våre turer til Malta.

Bilder fra Malta

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone