Firmatur til London

London tør være et velkjent reisemål for svært mange nordmenn, skjønt de aller fleste sikkert har vært i byen som private turister.

Viking i London

Selv vikingene syntes London var en reise verdt, selv om londonerne sikkert setter mer pris på dagens nordmenn og deres handlevaner. Tenk hvilke muligheter man har i denne metropolen når man drar på gruppereise, så å si uansett formål! London er den største byen i EU, og en av verdens største byer etter areal. Gjennom byen renner elven Themsen – visste du at vannet i Themsen i gjennomsnitt er brukt og renset 16 ganger før det når Nordsjøen?

The Tube

The Tube – T-banen – er verdens eldste og ble grunnlagt i 1863. I City of Westminster finner man West End. Dette er Londons viktigste underholdningsdistrikt med blant annet teatergaten Shaftesbury Avenue og kultursenteret Covent Garden. London regnes som en av de fremste musikal- og teaterbyer i verden. Den to kilometer lange Upper Street i Islington har flere barer og restauranter enn noen annen gate i Storbritannia.

Big Ben og London Eye

Oxford Street regnes gjerne som Europas travleste handlegate. Med en lengde på nesten to kilometer kan den også sies å være verdens lengste handlegate. Det finnes også en rekke gatemarkeder i London. Det finnes mange steder å besøke i denne storbyen, bl.a. Palace of Westminster, som huser parlamentet, og omfatter det berømte klokketårnet med klokken «Big Ben»; St. Pauls katedral, fullført i 1708, det anglikanske bispedømmet Londons domkirke; City of London med sine finansinstitusjoner; Tower Bridge, en av verdens mest karakteristiske broer; Tower of London, tidligere kongelig residens, også fengsel – en rekke henrettelser fant sted her, blant annet to av Henrik VIIIs dronninger; Buckingham Palace, nåværende residens for det britiske kongehus; British Museum, et av verdens mest berømte museer, samt Madame Tussauds, vokskabinett med en rekke verdensberømtheter. Av severdigheter fra senere tid er det verdt å få med seg London Eye, et enormt pariserhjul med store kabiner som gir deg utsikt over hele Stor-London når du er på toppen.

Hvorfor ikke legge neste gruppereise til en by med grenseløse muligheter? Hva sier du til at deres firma setter en Guiness World Record – det er mulig! Mens du sjekker sjakett og flosshatt, sørger vi for at oppholdet blir minneverdig!

Bilder fra London

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone