Gruppereise til Lisboa

Lisboa er Portugals hovedstad og største by. Byen er preget av en mangslungen fortid, der den har vært i hendene på grekere, romere, spaniere og maurere. En kjent severdighet i Lisboa er det gamle Alfamaområdet, som fortsatt er preget av maurisk byggeskikk. De trange smugene der trikkene snirkler seg frem har gitt Lisboa tilnavnet «Europas San Francisco». Fra byen ser man over på sørsiden av Tejo med statuen Christo Rei. Dette er en 28 meter høy Kristusfigur på en ca. 89 meter høy pidestall. I et av pidestallens fire bein går det heis opp til statuen. En drøy halvtime med tog fra Lisboa ligger Cascais og Estoril. Dette er badebyer med små strender med fin sand.

Bacalao og Fado

Fremfor noe forbinder nok vi nordmenn Portugal med Bacalao; fiskeretten der hovedingrediensen er norsk klippfisk. Helt siden 1700-tallet har Norge eksportert klippfisk til Portugal. Landet var tidligere en stor kolonimakt, med kolonier i Afrika, Asia og i Mellom- og Sør-Amerika – den største av disse var Brasil. Portugal og Lisboa er et resultat av utenlandsk påvirkning, både fra erobrere og fra koloniene. Dette gjenspeiles i mat, musikk, uteliv og butikker. I bydelen Bairro Alto åpner mange av butikkene midt på ettermiddagen og stenger først ut på morgensiden. Barer selger klær og de minste butikker har sin egen DJ. Fremfor alt synes vi det er viktig at de som reiser med oss på gruppereise, får sjansen til å oppleve en fado-aften. Fado, som betyr ”skjebne” på portugisisk, stammer fra 1820-tallet og er en ekstremt følelsesfylt, melankolsk musikksjanger som bare må oppleves.

Gruppereise til Lisboa, bl.a. for å smake ekte portugisisk bacalhau? Mens du jobber med smaksløkene, tar vi oss av alt det praktiske!

Bilder fra Lisboa

Quest Travel er medlem av Reisegarantifondet. Det betyr ekstra sikkerhet for deg som vår kunde.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone