Gruppereise til Krakow

Selv om store deler av Polen ble ødelagt og skadet under 2. verdenskrig, var det én by som stort sett fikk stå i fred. Krakow er Polens levende museum og hovedstad i regionen Lille-Polen. Krakow ligger ved elven Wisla og er Polens nest største by med over 750 000 innbyggere. Har du et bilde av Øst-Europa som grått, støvete og fylt av stalinistiske betongbygg? Byen regnes som en av Europas vakreste, og er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Krakow har tradisjonelt vært et av Polens ledende sentre for vitenskap, kultur og kunst, og var landets hovedstad fra middelalderen og frem til 1609, da hovedstaden ble flyttet til Warszawa. Byen regnes som Polens kulturhovedstad, og trekker til seg over 7 millioner turister årlig.

Rik på arkitektur

Krakows gamleby har en rik arkitektur, hovedsakelig fra renessansen, med noen eksempler av gotikk og barokk. Byens palasser, kirker og herregårder viser stor rikdom innen farger, arkitektoniske detaljer, kulørt glass, malerier, skulpturer og innredning. Blant de mest kjente av byens mange historiske bygninger er kongeslottet og katedralen på Wawel, gamlebyen fra middelalderen, universitetsbygningene, over 100 kirker, så vel som bydelen Kazimierz – det historiske sentret for Krakows jødiske religiøse og sosiale liv.

Shopping og gruver

Prisnivået i Polen og Krakow er lavt, sammenlignet med norske forhold. Shopper man på markedene, blant andre er markedet i Kaziemierz veldig bra, kan man gjøre utrolige røverkjøp. I tillegg finnes det flere kjøpesenter i byen. Krakow ligger slik til at vi har mulighet både for et følelsesfylt besøk til den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz, og et besøk i saltgruven Wielizcka. Nede i saltgruvens sjakter finnes en underjordisk by av altere, kapeller, utallige skulpturer og relieffer – alt uthogd i salt. Gruvens hovedattraksjon er kanskje den rikt utsmykkede saltkatedralen St. Kingas kapell. Den er i sin helhet hogd ut i salt, og er verdens største underjordiske helligdom, med plass til 500 troende. I gruven finnes også en rekke innsjøer, og verdens dypest plasserte kurbad.

Kunne det friste med en tur østover? Sjekk kompasset mens vi sjekker de beste tilbudene for akkurat din gruppereise!

Bilder fra Krakow

Quest Travel er medlem av Reisegarantifondet. Det betyr ekstra sikkerhet for deg som vår kunde.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone