Gruppereise til Edinburgh

Edinburgh er byen der menn trekker i skjørt og de hippeste kilt-gutta velger gul silke og rosa plast. Men, Edinburgh er også lukten av humle, malt og korn samt lyden av sekkepiper. Edinburgh er puber, slottet, Royal Yacht Britannia og haggis. Her finnes whisky i alle varianter, tweed og The Royal Mile. Skottlands sjarmerende hovedstad ligger kun 2 timers flytid fra Oslo.

Opplevelser i Edinburgh

I 2014 bestemte skottene seg for at de ikke vil løsrive seg fra Storbritannia og bli selvstendige, en prosess som har pågått siden 1437, da byen ble Skottlands hovedstad, og hvor skottenes nye parlament ble reetablert i 1999. Nok politikk – vil du til Edinburgh, vil du vel gjerne oppleve noe, også? Da er faktisk denne byen det rette stedet, både i festival- og tattoo-tider og ellers i året. Du kan jo begynne sakralt og dempet og ta en titt på verdens første norske sjømannskirke i Leith, nordøst i byen? Og så kan du bli med oss under jorden, til The Caves, egentlig grunnmuren for 1800-tallets South Bridge. Her hadde The French Cavalry – kongefamiliens daværende gardister – staller – og flere steder kan du se terrakotta-fliser fra den opprinnelige bebyggelsen enda lenger tilbake i tid.

Livets vann

Men hva var vel Edinburgh uten en smak av whisky – eller uisge beatha som det het på skotsk-gælisk. Og joda – det betyr Livets Vann, akkurat som i vår egen akevitt eller aqua vitae på latin. I Skottland er det mange regler for hvordan man skal nyte sin whisky – ber du om vann til whiskydrammen din, kan du få et snerrende ”T’is made with water!” som svar. Av de mer spesielle opplevelsene vi byr på, i tillegg til whiskydestilleribesøk, privat falkeshow og underjordiske middager i the Cave, er Highland Games – en av våre populære teambuilding-aktiviteter. I en diger hangar like utenfor Edinburgh står den siste Concorde, passende råflott til flere suksessfylte gallamiddager som har gitt varige minner uten varige men.

Vil du oppleve det ekte skotske? Samle troppene, så tar vi oss av alt det praktiske!

Bilder fra Edinburgh

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone