Firmatur til den Franske Riviera

Cöte d’Azur kalles den også, kyststripen som strekker seg fra grensen mot Italia til Camargue. Denne delen av Provence er kanskje mest kjent for snobbete Monaco, like snobbete St. Tropez, ikke fullt så snobbete Cannes og sjarmerende Nice.

Provence og riviera

Provencalske markeder finnes i nesten enhver by og landsby i Provence. Her er det flust med smaksprøver, spennende frukter og grønnsaker, og et og annet syltet grisehode å rynke på nesen av. Den franske rivieraen er rett og slett kjempefin for firmaturer, ikke minst fordi det er så lett å finne på noe å gjøre sammen. Reiser man om sommeren, er det flotte strender hele veien – bortsett fra i Nice, som har rullesteinstrender. Om kvelden er det flust med muligheter for den som vil oppleve ”high life” på riviera-måten, og på dagtid er det i tillegg mengder med utsikt som skal beskues og nye opplevelser som skal – eh – oppleves…

Museum eller Monaco?

Hvis man ikke bare vil bade, finnes det altså masse annet å gjøre på den franske riviera. I Nice ligger Chagall-museet som er vel verdt et besøk. I samme by finner du også Promenade des Anglais – et must for alle som liker å gå tur og ønsker seg utsikt som slår det meste. Croisetten i Cannes, den lange palmebestrødde promenaden langs havnen, er faktisk veldig hyggelig å flanere på, og du kan jo ”risikere” å få med deg en del luksusyachter på veien. Tar vi turen til jetsetternes Monaco, er det nok å få med seg havnen, også der. Maken til luksus! Det blir nesten til at man snur seg etter vanlige biler; Ferrarier går det tretten på dusinet av, og Rolls Royce er jo bare sååå vanlig…!

Kunne du tenke deg en gruppereise til noe av det ypperste Europa har å by på? Mens du sjekker luksusen, tar vi oss av trivialitetene!

Bilder fra rivieraen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone