Gruppereise til Bilbao og San Sebastian

Baskerland er en region på grensen mellom Spania og Frankrike med eget språk og et sterkt ønske om å få styre seg selv. De fleste forbinder Spania med sol og hvite strender, men tar man turen til nord-områdene av landet får man en totalt annen Spania-opplevelse.

Tyrolerarv

I Baskerland finner man tyroleraktige hus blant grønne og frodige koller, en vakker kystlinje med innbydende badestrender og skrålende havnebyer, der fiskerne leverer fersk fisk og velsmakende skalldyr fra Biscaya-bukta. Og når vi snakker spennende smaker og ganepirrende opplevelser: Det er kort vei til Rioja, med noen av Spanias absolutt mest smakfulle viner og mest spennende vinhus. Apropos mat; ikke innbill deg at du får middag ved 18 – 19-tiden – da er det tid for tapas og godt drikke på en langsom rusletur til restauranten hvor du skal spise i de sene kveldstimer.

To fantastiske byer

I Bilbao ligger Guggenheim-museet; kanskje Europas fineste moderne bygning, som av mange regnes å være i klasse med operahuset i Sydney. Elegante og aristokratiske San Sebastian kan skilte med den flotte, muslingskallformede stranden som regnes som en av landets absolutt fineste. San Sebastián er en vakker by som ligger i provinsen Guipúzcoa, snaue to mil fra grensen til Frankrike. Byen – tidligere en fiskerlandsby – ligger mot Biscayabukta og er et nydelig ferie- og badested hvor bl.a. det spanske hoff hadde sin sommerresidens. Hett tips: Sjømat!!!

Vil du reise dit de ekte baskerluene (husker du hodeplagget til general Montgomery, Monty, fra WW2?) kommer fra? Tenk deg om litt, mens vi sjekker hvilke hoteller som er ledige for tiden.

Quest Travel er medlem av Reisegarantifondet. Det betyr ekstra sikkerhet for deg som vår kunde.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone