Firmareise til Berlin

Mange vi kjenner nøler ikke med å kalle Berlin Europas mest spennende by. Her blomstrer kulturlivet til de grader; nye retninger oppstår, sprer seg eller går til grunne. Foto, film, litteratur, musikk, malerikunst og moter; Berlin har blitt en spennende smeltedigel med folk fra hele verden – den multikulturelle metropolen har innbyggere fra over 180 nasjoner! ”Problemet” med Berlin er nesten at endringene skjer så fort at det er vanskelig å følge med i svingene – den kule baren du var innom i forrige måned har blitt skobutikk i mellomtiden…

Parker og mur

Berlin er et viktig transportknutepunkt i Sentral-Europa og har noen av verdens fremste universiteter, museer, teatre og orkestre, samt tre operaer. Videre finnes det to zoologiske haver, og i sentrum av byen ligger Großer Tiergarten. Det er den eldste, største og mest betydningsfulle park i Berlin. Parkens historie går over 500 år tilbake i tid.

Før Murens fall lå Berlin som en vestlig øy i et hav av grått. Det går utallige historier om rømninger, tunneler, angiveri og familiesplittelser fra tiden med Muren. Kanskje er det nettopp derfor Berlin liksom løsnet etterpå; byen ble et drømmenes tempel for mange fra øst. Og fra vest – det var her øst og vest møttes etter mange års adskillelse.

Beer bikes eller trabant?

Vi har tatt med oss noe av det morsomme med Øst-Tyskland i form av Trabant-rally; ja, du kjenner vel disse små, hissig rykende bilene? I tillegg tar vi gjerne med våre gjester til et lokalt ølbryggeri – og dem er det ikke langt mellom – for prøvesmaking og lunsj. Et av våre spesielle middagsarrangement er på den særegne og populære Unsicht-Bar, der alle servitører er blinde og gjestene spiser i bekmørke. En annen morsom aktivitet er beer-bike; sykler for opptil 16 personer der man sykler sammen mens ølet flyter. I anbefaler også et besøk på The Wall Panoramic Exhibition.

Ønsker du å bruke skoletysken for det den er verdt?
Få med deg flere språkkyndige, så tar vi oss av formalitetene!

Bilder fra Berlin

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone