Firmareise til Athen

Athen – eller Fedrenes by som den også kalles – er kjent både som demokratiets arnested, antikkens vugge og stedet der de store filosofiretningene oppsto. Selv om det var her Sokrates tømte giftbegeret, finnes det mange steder der man får bedre mat og – ikke minst – drikke enn han ble nødt til å innta på den tiden. På tross av EUs til dels voldsomme innskrenkninger i statlige økonomiske og sosiale ytelser, syder fortsatt byen av liv.

Akropolis

Mange forbinder Athen med Akropolis; men visste du at det finnes mange akropolis i Hellas? Navnet betyr ”høy by”, og når man ser Akropolis plassering høyt over Athen, skjønner man jo hvorfor. Athen begynte som et jernalderfort på toppen av Akropolis, og har etter hvert rent nedover åssidene mot havnen.

Lands og til vanns

Byen er perfekt for gruppereiser – her finnes det nok av adspredelser, både til lands og til vanns. Om sommeren kan det bli vel hett i bygryta, og da er det godt å ha forbindelser som tar hele gruppen ut på en forfriskende tur, gjerne opp til nettopp Akropolis. For å svale oss ekstra kan vi legge turen til øya Egina, en times båttur på blått hav. I følge mytologien var Egina en vakker prinsesse som Zeus ble forelsket i, og han brakte henne til øya for å kunne være alene med henne. De fikk sønnen Aeus som ble den første hellenske kongen. Flere ganger har vi også arrangert vellykket gresk aften i Plaka, kalt ”Gudenes nabo” på grunn av nærheten til Akropolis.

Er du klar for en kulturelt utfordrende og morsom gruppereise?
Da samler du studentene dine, mens vi klargjør opplevelser og bestillinger!

 Se bilder fra Athen

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone