Firmatur til Granada

Ved foten av fjellkjeden Sierra Nevada ligger den skjulte perlen Granada. Vakker, spesiell, innbydende og vennlig er ord som dukker opp når vi tenker «Granada». På toppen av byen ligger Alhambraen – det røde palass og et symbol på denne spesielle byen.

Spennende historie og arkitektur

Byen har en historie som strekker seg tilbake til 2000 f.Kr. I 711 invaderte maurerne området og kalte byen Elvira. På 1200- og 1300-tallet var byen sentrum for vitenskap, kunst og kultur – og det var på denne tiden at Alhambraen ble oppført. I Alhambraen finner du magien fra 1001 natt. Her regjerte sultanen og sultanaen emiratet Granada. I dag er Alhambraen et av Spanias mest besøkte kulturminnet i Spania, og husk; vil du besøke dette magiske palasset – vær tidlig ute, det er begrenset antall besøkende.

Tapas og trange gater

I dag er Granada både moderne og tradisjonell. I sentrum finner du butikker som Zara, Sephora og andre kjente merkevarer. På de mange torgene ligger hyggelige tapasbarer, kafeer og restauranter. Beveger du deg oppover i gamlebyen og den arabiske bydelen Albacin finner du trange smug, sjarmerende hus. Hvert hus har sin lille hage og tilbaketrukne gårdsrom.

Vil du lese mer? Les om turen vi arrangerte for Sanapharma her 

Bilder fra Granada

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone