Incentive i Budapest

Budapest – byen som også kalles Donaus dronning er en vakker by med mange attraksjoner. Hvorfor ikke starte turen med et glass musserende vin på Fisherman’s Bastion? Her er utsikten over byen formidabel. Fortsett med en deilig lunsj, vi kjenner de kule og lokale stedene med deilig mat, før dere tar taubanen ned og fortsetter til hotellet for innsjekk.

Høy hotellstandard

I Budapest finnes hoteller i alle klasser. Vi foretrekker noen av de kule designhotellene som har åpnet de siste årene, men ønsker du 5-stjernes luksus, så mangler det ikke på utvalg her heller. En ting er sikkert; I Budapest får du valuta for pengene!

Buda eller Pest?

Budapest er som kjent delt i to av Donau. Pest-siden er størst og har flest innbyggere. Buda, som ligger vest for elven, kalles gamlebyen med sine slott og katedralen. De fleste besøkende mener nok at Pest-siden er sentrum. Her finner du gågaten Váci Utca med butikker og kafeer. Her finner du også paradegaten Andrassy Ut. hvor designerbutikkene ligger som perler på en snor.

Uteliv og kule restauranter

Det skorter på verken kule restauranter eller nattklubber i denne byen. En tur i en av de mange Ruin Bars anbefales. Disse ligger i det mer bohemske jødiske distriktet. Ta dere en matbit og et glass med noe godt og føl atmosfæren. I området rundt St. Stephen’s Basilica finner du flere hyggelig vinbarer – visste du at Ungarn har 22 vindistrikter? De mest kjente er Tokaj-Hegyalja. Her produseres hvite og søte dessertviner som er helt på høyde med en god Sauternes.

Så enten om du vil nippe til deilig vin, feste med de lokale eller nyte et meget godt måltid på en deilig restaurant – vi finner det som passer!

Opplevelser og aktiviteter

Med sine mange naturlige varme kilder (det finnes faktisk godt over 100 av dem) har Budapest en lang historie som spa-by. Det mest kjente er kanskje Gellert-badet, med det er absolutt ikke det eneste som er verdt et besøk. Både Lukacs-badet og Szechenyi Fürdo kan anbefales.

Når dere har spaet dere ferdig, kan vi kanskje friste med en trabanttur i byen, eller hvorfor ikke kjøre tanks? En liten time unna byen kan dere faktisk få kjøre deres egen tanks. Segways er alltid populært og de morsomme beer bikes er også kommet til byen. Eller hva med å dekorere en trabant? Vi skaffer spraybokser og kjeledresser, dere står for kreativiteten og dekoren!

Kontakt oss gjerne! Mens du tar deg et bad i badekaret hjemme, lager vi en reise for deg til en av Europas vakreste byer.

Bilder fra Budapest

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone