Fantastisk firmatur til magiske Svalbard

To ganger i året drar kjedekontoret, kolleger og medlemmer i VVS Eksperten på tur. Med flere hundre deltagere kan de ikke overlate planlegging og gjennomføring til hvem som helst…

– Den siste reisen var etter årsmøtet vårt, og hver gang drar vi til et nytt sted. Først hadde vi messe for 519 personer på Gardermoen på torsdag, og fredag reiste 245 av oss til Svalbard, forteller Jan Vang som er kjedesjef i VVS Eksperten.

Arrangementene har pågått siden 1999, og tidligere gjorde kjedekontoret alt selv. Men etter hvert begynte det å bli for mye jobb siden de kun er fem ansatte og har 300 medlemsbedrifter.

– De siste årene har vi fått hjelp av Quest Travel, og de gjør en kjempejobb med to hovedarrangementer i året: Årsmøtet og en kompetanseuke der vi har med mellom 200 og 250 rørleggere til Syden, som er fire dager med kurs og kos. De har de til og med familiene sine med seg, og da får de en ukes ferie mens rørleggeren er på kurs.

– Hva sa medlemmene og kollegene dine om turen? Og hva synes du selv?

– De synes det var helt fantastisk og alle var veldig fornøyde. Selv synes jeg det var en kjempebra tur. Alt gikk på skinner .

Vi lar Jan selv fortelle mer om turen til Svalbard:

VVS Ekspertens firmatur til Svalbard 2. til 4. september 2016

Arrangementet vårt startet den første september med VVS-messe, distriktsmøter og årsmøte på Clarion Hotel på Gardermoen. Etter at det faglige innholdet var over hadde Quest Travel duket til festmiddag i The Qube for over 500 personer i et vakkert lokale med flotte farger og pyntede bord. Underholdningen bestod av “Syngende servitører” som hadde morsomme innslag mellom rettene. Senere ble det en flott kveld med overraskende mange glade rørleggere på dansegulvet.

Tidlig neste morgen charterfly-2stod fem busser klare for å frakte 250 gjester til flyterminalen. Én gruppe reiste med chartermaskin fra SAS, mens den andre reiste med rutefly fra Norwegian. Timingen var perfekt – flyene lettet samtidig og landet med 15 minutters mellomrom på Svalbard lufthavn.

Logistikken på den lille flyplassen gikk over all forventning, og Quest Travel sendte oss straks ut på aktiviteter som bestod av hundespannkjøring, RIB, sightseeing i Longyearbyen og bespisning på Kroa og på Huset. Samtidig sørget de for at bagasjen ble levert til respektive rom fordelt på fire hoteller, og de klarte kunststykket å gjøre en “smooth” innsjekking for oss med nøkler klare i alfabetisk rekkefølge. På ettermiddagen var samtlige vel innlosjert og eventyret var i gang.

Klokken 18.30 ble alle hentet og kjørt til Gruve 3. Ute på platået foran gruveinngangen ble det servert musserende vin, Svalbard -øl og alkoholfritt for de som ønsket det. Utsikten fra platået er fantastisk, men det var litt sludd i luften så det var godt å komme inn i den oppvarmede gruvehallen. Rundt området hadde vi egne vakter med rifle i tilfelle vi skulle få besøk av en isbjørn.

Vi ville gjerne besøke selve gruven og det sørget Quest Travel for, selv om vi var veldig mange. Vi var også klar over de strenge sikkerhetstiltakene. Innover i gruven stod det guider som fortalte oss om gruvedriften, og helt innerst stod det et mannskor som Quest hadde leid inn. Å høre dem synge inne i gruven var rett og slett en stor opplevelse.

Deretter var demiddag-ved-gruve-3t middag i telt utenfor gruven. Det var dekket på langbord og satt opp benker, akkurat slik man gjør til en ekte oktoberfest. Vi satt tett i tett, men det fungerte veldig fint, og på den måten holdt vi også varmen. På menyen var det selvsagt lokal mat: Selsnacks stod på bordene, til forrett var det hval og til hovedrett ble vi servert arktisk flatbiff. Det meste smakte veldig godt, men selsnacks er nok mest for de spesielt interesserte…!

Etter desserten stod bussene oppvarmet og klare til å kjøre oss tilbake til de fire hotellene. Her må det legges til at Radisson Blu ble samlingspunktet i og med at Quest Travel hadde sørget for å leie hele hotellet, som også er det største i Longyearbyen. Mens vi koste oss i Gruve 3 forvandlet Quest-crewet frokostsalen på Radisson Blu om til en lounge – uten at vi visste noe. De hadde pyntet med ballonger, satt sammen sittegrupper og rigget klart til en trubadur. Så da ble det ordentlig party!

Lørdag var den store aktivitetsdagen, og alle hadde i forkant meldt seg på ulike aktiviteter. Blant annet hadde Quest Travel chartret pa-vei-til-barentsburg-1to båter for en heldagstur til den russiske gruvebyen Barentsburg. Det ble en uforglemmelig dag: Været var fantastisk og vi fikk sett, på avstand, både hval, spekkhogger, delfin og brekalving . Lunsjen ble servert ombord, og ved ankomst Barentsburg fikk vi en fin og interessant omvisning. Andre dro på hundespannkjøring, RIB, fottur eller topptur.

På kvelden ble det festmiddag i Kulturhuset, og kveldens konferansier var ingen ringere enn Truls Svendsen. Storsalen var pyntet til fest, Truls leverte og det ble igjen stor stemning.
Med ham følger selvfølgelig “Single Ladies” av Beyonce. Det ble en morsom oppvisning sammen med styret som hadde øvd på forhånd, og som gjorde en fantastisk innsats.

Søndag etter frokost var det avgang med direktefly fra Longyearbyen til Oslo. En meget glad gjeng kunne vende nesen hjem med et minne for livet. Svalbard er rett og slett magisk !

Populære reisemål

Partner i Quest Travel, Inger Røkås, er enig med Jan:

– Når du kommer til Svalbard er det helt magisk. Det bor 2500 mennesker på en øy midt i ishavet, og her er det enten mørkt eller lyst. For utlendinger er dette veldig spesielt, og det fenger også nordmenn i veldig stor grad – det er som å komme til en annen verden. Så Svalbard må bare ses og oppleves .

Men Quest Travel har mange flere destinasjoner for firmaer som vil ut på tur. Inger ramser opp Madrid, Barcelona, Malta, Den franske riviera og ikke minst Italia og Kroatia som spennende reisemål i Europa.

– Vi arrangerer også turer til Sør-Afrika, USA og Sør-Amerika. Direkte ruter med Norwegian og SAS gjør denne muligheten langt større.

– Så dere arrangerer turer til hvor det skulle være?

– Ja, det gjør vi. Vi arrangerer turer over hele verden.

– Og dere arrangerer alle typer turer for alle typer firmaer?

– Ja, det gjør vi også. Vi har en glad gjeng med kunder i alle type bransjer, og turene våre er alt fra toppturer i Norge til vinturer i Sør-Afrika, sier Inger.

Planlegger turer med Quest Travel for flere år fremover

Neste kompetanseuke på Kanariøyene er snart i boks, og Jan kan allerede nå avsløre at årsmøtet i 2017 blir i København.

– I 2018 er årsmøtet i Lofoten og i 2019 blir det Oslo, for da har vi 20-årsjubileum. Vi planlegger alltid i god tid, da det er mange mennesker som skal ha flybilletter, hotellrom og på arrangementer. Det er mye logistikk, så vi må være ute i god tid for å få det vi vil ha .

– Hva synes du om prisen dere betalte?

– En Svalbardtur er jo kostbar, men Inger og kollegaen Martine er ikke dyre. Jeg føler jeg får det jeg betaler for, så vi kommer til å vi fortsette å bruke dem. Hadde det blitt for dyrt, ville vi jo funnet andre muligheter, sier Jan før han avslutter:

– Jeg får stadig telefoner fra andre operatører som vil arrangere firmaturer for oss, men jeg sier alltid nei.

Du kan lese mer om Svalbard her

Se bilder fra VVS Ekspertens fantastiske Svalbardtur:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone